Rendezvényünkkel kapcsolatos híreink

minden, amiről érdemes tudni...
Látványos Csatafutás, újabb versenyszámokkal

Látványos Csatafutás, újabb versenyszámokkal

A Szentgotthárdi Történelmi Napok keretében immár a 19. Csatafutást tartották július 29-én, több új versenyszámot is beillesztettek. Valamennyi futam a Nagyboldogasszony templom előtti barokk kaputól indult és itt volt a célba érkezés is, a szurkoló közönség lelkes buzdítása mellett. A chipes időmérést minden futamban a RaceResult Austria biztosította kifogástalanul, Kozma Gábor testnevelőtanár vezette és kommentálta végig a sportprogramot.

Ismét visszapörgették az idő kerekét Szentgotthárdon

Ismét visszapörgették az idő kerekét Szentgotthárdon

Július 27-29 között tartották a Szentgotthárdi Történelmi Napokat. 1664-re, a török seregek fölött aratott győztes csatára emlékezve felvonulással, a csata újra játszásával, kiállítással és zenés programokkal várták a közönséget a Várkertben. A programsorozat elmaradhatatlan része volt a 19. alkalommal megszervezett Csatafutás, amin osztrák és szlovén futók is elindultak. A programot a Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a szentgotthárdi önkormányzat szervezte.

Rendhagyó kiállításon emlékeztek meg a város két díszpolgáráról

Rendhagyó kiállításon emlékeztek meg a város két díszpolgáráról

Már hagyomány, hogy a Szentgotthárdi Történelmi Napok előestéjén kiállítást nyitnak a városban. Az idén a Honismereti Klub, a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum és a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület szervezésében a Színház aulájában a két díszpolgár, néhai Csuk Ferenc és Herczeg János emlékét idézték meg.

Íjászverseny eredményei

Íjászverseny eredményei

A Szent Sebestyén Íjászkör ez évben is megrendezte a Történelmi Napok keretében a kezdő íjászoknak kiírt mini íjászversenyt. A szentgotthárdi várkertben megrendezett nyolc vegyes célos megmérettetésre közel hatvanan neveztek öt kategóriában.

Történelmi nyílröptetés

Adatik tudtára az szentgotthárd minden rendű és rangú lakosának, hogy az úr 2023. Évének áldás havának huszonkilencedik napján - amely szombat vala – az déli harangszó után három órától hat óráig, az csatában elholtak tiszteletére nyílröptető viadal rendeztetik az szent sebestyén íjászai által.

Megújuló Csatafutás a 20 éves évfordulón

Az első Szentgotthárdi Csata Emlékfutásra éppen 20 évvel ezelőtt, 2003-ban került sor, röviden Csatafutás elnevezéssel került be a köztudatba. Minden évben a szentgotthárdi csatáról megemlékező Történelmi Napok keretében kerül megrendezésre, a főfutam átvezet az osztrák-magyar határon, a szentgotthárdi és a mogersdorfi emlékművet köti össze.