Karnagy: Rápli Róbert
Elnök: Bedőcs Gábor

A zenekar 1906-ban alakult, mint tűzoltózenekar. Alapítója Marót (Mathiasz) Artúr tűzrendészeti felügyelő, gimnáziumi igazgató volt.

A zenekar - a II. világháború néhány évét leszámítva - több mint száz esztendeje folyamatosan működik. A fúvószenekar legújabb kori története 1997-ben kezdődött Rápli Róbert karnagy szakmai irányításával. A megújult együttes a hagyományos fúvószenei kultúra ápolása mellett a modern fúvószenei elvárásoknak is igyekszik megfelelni, s mindenekelőtt a közönség igényes szórakoztatását tartja szem előtt. A zenekar repertoárja ennek megfelelően több száz darabbal, klasszikus zenei, örökzöld, jazz, és szórakoztató zenei átiratokkal bővült. Az együttes 1998-tól tagja a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek. A megye és a régió zenekarai mellett számos neves hazai fúvós együttessel tart fenn partneri és baráti kapcsolatot. Rendszeresen koncertezik a szomszédos Ausztriában és Szlovéniában, meghívásoknak tesz eleget Horvátországban, Olaszországban és Németországban. A fúvószenekar 1998 óta minden esztendőben Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Találkozót rendez Szentgotthárdon.

Kitüntetéseik:

  • 2000. április 8. Minősítő hangverseny: Koncert-zene kategóriában ezüst, Show-zene kategóriában arany minősítés
  • 2000. augusztus 13. III. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Verseny, Csorvás - V. helyezés. (A legjobb műsor-összeállítás és a legjobb szólista különdíjak)
  • 2005. április 9. Minősítő hangverseny: Koncert-zene kategóriában Arany, Show-zene kategóriában Kiemelt arany minősítés
  • 2006. április 22. A zenekar centenáriumi hangversenye és ünnepsége. 2006-ban, a fúvószenekar 100 éves jubileumán a város díszzászlót adományozott az együttesnek.
  • 2007. december 29. I. Vas Megyei Fúvósbál és koncert, Szentgotthárd
  • 2008. június 28. I. Sárvári Fúvószenekari Verseny - 1. helyezés (B kategória)[3]
  • 2015. október 15. Minősítő hangverseny: C kategória, arany minősítés
  • 2022. április 30. Minősítő hangverseny: koncert-zene B kategória: arany minősítés, szórakoztató zene B kategória: kiemelt arany minősítés