SZENTGOTTHÁRD KULTURÁLIS ÉLETE ONLINE

MOZI-ZENE

Különleges koncerttel kedveskedik közönségének a körmendi és a szentgotthárdi fúvószenekar: közösen mutatják be Mozi-Zene című programjukat.

A körmendi és a szentgotthárdi fúvószenekar két nagyszabású koncertre készül; összeállnak, és együtt szólaltatják meg színes filmzenei repertoárjukat.
Miért van szükség az önállóan is koncertező zenekarok egyesítésére? – kérdeztük Rápli Róbert és Morvay András karnagyokat.
- Sajnos mi nem vagyunk olyan szerencsés helyzetben, mint néhány más fúvószenekar, hogy 60-70 fős állandó tagsággal rendelkezzünk. Így aztán elesünk attól a lehetőségtől, hogy komoly fúvószenekari koncertdarabokat a partitúrához hűen szólaltassunk meg, ugyanis koncertzenekari hangzást aligha lehet elérni 30-35 fős együttesekkel, melyekből ráadásul jó pár hangszer is hiányzik. Mi igyekszünk ezeket is pótolni a Mozi-Zene előadások alkalmával, hogy a közönségünket minél színvonalasabban kiszolgálhassuk.
Ahogy a koncert címe is jelzi, javarészt mindenki által ismert filmzenék szerepelnek a két félidős koncert repertoárján, például James Bond zenék, a Titanic, a Csillagok háborúja, a Zorró, a Rendőrakadémia, a Valami Amerika és mások. Két kiváló fiatal énekes is közreműködik a fúvós esteken; Farkas Alexandra és Kiss Árpád nem ismeretlenek már a két város zeneszerető publikuma előtt.
Az első koncert október 12-én 18.00 órától a szentgotthárdi Széchenyi István Általános Iskola Sportcsarnokában lesz, majd október 19-én 17.00 órától a körmendi Színházban hallgathatják meg az érdeklődők a Mozi-Zenét.
A koncertekre belépőjegyeket a helyszínen és elővételben is lehet vásárolni: Szentgotthárdon a Pannon Kapu Kulturális Egyesület irodájában, Körmenden a Körmendi Kulturális Központban.

Képek